اخبار خِرَدگان
در گفتههای سلیمانی امیری تناقض وجود دارد و گویا او گفتهها و استدلالهای پیشین خود را فراموش کرده است. سلیمانی امیری یا اصلا با منابع آشنا نبوده است یا با غرض ورزی، بخشهای دلخواه را گزینش کرده است! ایشان گاهی به ترجمهها و فرضیههای قدیمی استناد میکند که نشان دهنده کم سوادی و بهروز نبودن ایشان در حوزه تاریخ ایران باستان است. چطور این افراد که تا این حد از فضای پژوهش دوران هخامنشیان دور هستند، به خود اجازه میدهند درباره آن دوران اظهار نظر کنند؟!
اکنون با نگاه جدیتر به تارنما، بخش دیدگاهها بار دیگر به تارنما افزوده شده است. این بار تلاش کردیم از فناوریهای با امنیت بالا استفاده کنیم و چنانچه از طریق بخش دیدگاهها حملهی سایبری صورت گرفت، تاثیری بر نوشتارها و دیگر بخشهای تارنما نداشته باشد. کارایی پایگاه بهبود یافته و چالاکی نمایش برگهها و نوشتهها بسیار بیشتر شده است. دست ما برای بهبود پایگاه بسیار باز شده است و هنوز کار به روزرسانی پایگاه ادامه دارد.
در آن مداحی، بسیاری از مفاخر شعر و ادب پارسی (فردوسی، حافظ، مولوی، نظامی و…)، به فدای شاعر «بر مشامم میرسد هر لحظه بوی کربلا» خوانده شدند!! سوال آنجاست که آیا مداح مورد بحث (یا شاعر) درباره شاعر «بر مشامم میرسد» پژوهشی کرده است؟! بر اساس گفته دکتر حشمتالله پاکطینت، شاعر شعر «بر مشامم میرسد» ناصرالدین شاه قاجار است... چه اشعار شاعران فدای ناصرالدین شاه شده باشند و چه خود شاعران، چیزی تغییر نمیکند. یک شعر اشتباه گفته شده که گویا دلیل اصلی آن ناتوانی شاعر در انتقال مفاهیم بوده است.
در یکی از نوشتههای این تارنگار، نویسنده محترم اذعان کرده که ابتدا رویکرد متفاوتی داشته است (مشابه سایتهای ادیان نت و راه راستی) ولی به سبب درک مشکلات اقتصادی ایران، حدود ۳ سال است که تغییر رویکرد داده است. او خود ادعا میکند با هر دو گروه افراطیهای به ظاهر مذهبی (به قول خودش متحجرین) و دوستداران تاریخ و فرهنگ ایران (به قول خودش باستانگراها) مخالف است و به نقد هر دو میپردازد. ولی در نوشتههای تارنگار مکتب رئالیسم ضعف آشکار تاریخ پژوهی دیده میشود و نویسنده محترم گفتههای تحریفگران و ایرانستیزان را تکرار کرده است.
نوشتههای پایگاه خِرَدگان حاصل سالها تلاش و پژوهش نویسندهها و دست اندرکاران این پایگاه است. ولی برخی با نادیده گرفتن این تلاشها میخواهند همه چیز را به نام خودشان تمام کنند. پایگاه خِرَدگان به منظور گسترش آگاهی، اجازه استفاده از تمامی مطالبش را به افراد و کانالهای مختلف داده است ولی به شرطی که منبع اصلی را ذکر کنند. ولی متاسفانه بارها دیده شده که از مطالب این پایگاه استفاده میکنند و هیچ اشارهای به منبع اصلی نمیکنند و اینطور به مخاطب القا میشود که صفر تا صد کار را خودشان آماده کردند.
آنچه تا اینجای سریال قابل توجه است، تاکید بر مسالمت جویانه بودن بسیاری از فتوحات خلفا و مشروعیت دادن به کشورگشایی آنهاست. بدون کوچکترین اشاره به درد و رنجهایی که به مغلوبین روا داشتند. سازندگان فیلم که چهرهای قدیسوار از عمر و ابوبکر ترسیم کردند هیچ اشارهای به کشتارهای وسیع سپاهیان خلفا، ویرانی شهرها توسط اعراب، حیلهها و پیمان شکنیهای فرماندهان و همچنین به برده گرفتن کودکان و زنان در فتوحات سپاهیان خلفا نکردند. این تطهیر چهره خلفا و نادیده گرفتن رنج و دردهای مغلوبین، قطعا کاری بسیار غیر انسانی است و در این سریال شاهد یک ظاهرسازی بی کیفیت از خلفا هستیم.
در فضای مجازی از جمله شبکه X و اینستاگرام تصویری دست به دست میشود که نقشی شبیه به نقش شیر و خورشید در آن دیده میشود. با بررسی تصویر، کاملا آشکار است که این تصویر جعلی است. اصولا نشان شیر و خورشید در سدههای پس از اسلام فراگیر شد. چند نشان محدود از ایران باستان به دست آمده که شبیه به شیر و خورشید هستند ولی با قاطعیت نمیتوان گفت که آنها شیر و خورشید هستند.
ایده ما این است که باید به دنبال تقویت بسترهایی بود که هم از نظر محتوا به هرزه نگاری کمتر اهمیت میدهند و هم از نظر نرمافزاری شرایط بهتری دارند. البته این ایده قطعا توسط ما در سطح جهانی اجرایی نیست و حتی شاید اقدامات ما چندان تاثیرگذار نباشد ولی نمیتوانیم خلاف کاری که به آن باور داریم عمل کنیم. همچنین مشغله کاری که اعضا دارند، مزید بر علت میشود که فعالیت در اینستاگرام را متوقف کنیم. پایگاه خِرَدگان در حد خود تلاش میکند که در بسترهای مناسبتر به فعالیت عمومی خود ادامه دهد.
بر اساس یک کتیبه باستانی معتبر که «رویدادنامه نبونئید» نام گرفته، در روز سوم ماه اَرَخسمنو بابلی مصادف با ۷ آبان (29 اکتبر)، کوروش بزرگ پس از ورود به شهر بابل، با استقبال با شکوه مردم روبرو شد. در واقع این روز نه زادروز کوروش بزرگ است و نه روز فتح بابل، بلکه سپاهیان ایرانی در روز 20 مهر، شهر را بدون جنگ فتح کرده بودند و خود کوروش بزرگ در ۷ آبان وارد بابل شد. پس از این رویداد تحولات انساندوستانه در سطح جهان رخ داد و میتوان این روز را نقطه عطفی در تاریخ بشر دانست. هفتم آبان در زمان اعتراض به آبگیری سد سیوند مورد توجه عمومی قرار گرفت و از آن زمان تا کنون، به صورت مردمی گرامی داشته میشود. با وجود درخواستهای فراوان برای ثبت رسمی این روز، هیچگاه حکومت جمهوری اسلامی هفتم آبان را در تقویم رسمی ثبت نکرد و حتی از تجمع مردمی در کنار آرامگاه کوروش بزرگ در پاسارگاد جلوگیری کرد. برخلاف تبلیغات کوروشستیزان، مطرح شدن این روز ربطی به یهودیان نداشته است و کنشگران ایرانی که به مردم سالاری اعتقاد داشتند بیشترین نقش را در شناساندن این روز داشتند.
حدود ۱۰ سال پیش یکی از مهمترین یافتههای باستانشناسی قرن در بریتانیا رخ داد و آن هم کشف بیش از ۵ کیلوگرم نقره، طلا و اشیای تاریخی بود. اخیرا در موزه ملی اسکاتلند یکی از ظروف آن گنجینه با لیزر تمیز شده است تا خوردگی سبز رنگ روی آن پاک شود. پس از این پاکسازی نقوش آن مشخص شد و شگفت آنکه نقشهای ایرانی و زرتشتی در آن آشکار شد... نماد مرکزی جام یک آتشدان است یعنی همان نقشی که در سکههای شاهنشاهی ساسانی استفاده میشد. همچنین مشخص شد این ظرف منقش به تاجی است که شعلههای آتش از آن بیرون میآید…
کاوشگران موفق شدند تعداد بسیاری قطعه سنگی حاوی نقشبرجسته و نیز کتیبه در تونلهای زیر زمینی و آبراهههای کاخ تچر کشف کنند. این قطعه سنگها، حامل نگارههای گیاهی و انسانی اند و روی یکی از این سنگها خط میخی به چشم میخورد.
از توهین ملک زاده تا سانسور در خبرگزاری ایسنا... نقش خبرگزاری ایسنا (وابسته به جهاد دانشگاهی) در رواج موارد نادرست... هنوز هیچ مقاله علمی یا گزارشی دقیق از مدعیان جعلی بودن خنجر اردشیر یکم منتشر نشده است و همه حرف و حدیث ها در رسانهها بوده است
باستان شناسان از کشف یک کتیبه تاریخی که نام زرتشت بر روی آن حک شده خبر دادند. این کتیبه مربوط به اواخر دوره ساسانی در حوالی شهر استخر در مرودشت فارس کشف شده است. برای نخستین بار، نام زرتشت را بروی یک سنگ نوشته مشاهده نمودیم که در نوع خود بینظیر است.
واقعیت آنکه سایت دروغ پرداز ادیان نت هیچ درخواست رسمی به ما نداده است. سایت تفرقه افکن به دیدگاه یکی از مخاطبان در بخش دیدگاهها استناد کرده است. او دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک بود. جالب آنکه ایشان، هنگامی که از مناظره حضوری سخن به میان آمد، فرار کرد!
در بخشی از این آبراهه، بیش از ۱۰ اسکلت انسانی و حیوانی، شناسایی شده است. قرار گرفتن آنها در کانالها، بیشتر مربوط به عوامل ناگهانی به ویژه درگیری و زد و خوردها، برآورد میشود.
همایش سرای مهر به کوشش کانون ایرانشناسی باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران و به بهانه مهرگان و پیروزی کاوه و فریدون بر ضحاک برگزار شد. از اهداف این همایش بررسی اسطورهها و معرفی سنتهای کهن ایرانی بود. نکته قابل توجه این مراسم حضور استاد علیرضا شجاعپور بود که پس از سالها در دانشگاه تهران حضور یافت و شعر مشهور خود یعنی «وطن» را برای دانشجویان خواند.
با این سامانه میتوانیم به دبیره اوستایی (خط اوستایی یا دین دبیره) نگارش کنیم و یکراست در انجمنها و پایگاههای رایاتاری (شبکههای اجتماعی و وبسایتها) در میان بگذاریم.
با بیشتر شدن بازدیدهای پایگاه خِرَدگان، حملات هکرها به این پایگاه هم افزایش یافته است و چند ماه است که با حملات گسترده مواجه هستیم.
پایگاه فرهنگی خِرَدگان و کانون فرهنگی-دانشجویی ایرانشناسی دانشگاه تهران در روزهای نزدیک به بزرگداشت فردوسی توسی، «دهه فرهنگی خردمند توس» را برگزار کردند که با چند گردهمایی در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران همراه بود. سومین و برجستهترین گردهمایی این دهه با نام «زبان پارسایان» برگزار شد و به جایگاه زبان پارسی در فرهنگ ایرانی و نقش فردوسی در پاسداری از آن اختصاص داشت.
سومین همایش یادبود استوانه کورش در ۷ آبان ۱۳۹۲، توسط انجمن علمی دانشجویان تاریخ دانشگاه تهران در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.
بیش از ۱۲ سال از شروع درخواستها برای ثبت رسمی هفتم آبان به عنوان بزرگداشت کوروش بزرگ میگذرد. این روز علاوه بر دستاوردهای فرهنگی میتواند از نظر اقتصادی بسیار مفید باشد اما مسئولین توجهی به این موارد ندارند و چند سالی است که جاده منتهی به پاسارگاد بسته میشود و برخورد ناپسندی با هممیهنانی که قصد حضور در پاسارگاد دارند، صورت میگیرد.
But here is the question: is he going to reflect Herodotus narrations about Tomyris people (Massagetean) such as public prostitutions and cannibalism in Tomyris Movie?
باستان شناسان از کشف کتیبه سه زبانه (بابلی، ایلامی، پارسی باستان) جدیدی در نقش رستم خبر دادند که مدت ها از چشم ها دور مانده بود. ‘وتر هنکلمن’ باستان شناس بین المللی و مقیم کشور فرانسه پیرامون این کتیبه که نام D.N.F (یک کد گذاری علمی مخصوص کتیبه) بر روی آن گذاشته شده گفت : این کشف در 50 سال اخیر بی سابقه است.
باستان شناسان توانستند یک پایگاه نظامی را در نزدیکی شهر عکا کشف کنند که بهنظر میرسد متعلق به نظامیان ارتش کمبوجیه در دوران ایران باستان باشد.
شاید کمتر کشوری در دنیا وجود داشته باشد که هویت ملی خود را تا این حد مسخره کنند و برای آن جک بسازند!! گویی هویت ملی و عناصر فرهنگی ایرانی، بازیچهای برای خندیدن شده است. این موضوع را در تمسخر واژههای سره ایرانی سالهاست مشاهده میکنیم. اخیرا تمسخر نامهای سرداران ایرانی رواج پیدا کرده است تا جایی که حتی برخی برای با نمک شدن جک هایشان نامها را تحریف میکنند.
باستان شناسان ترکیه پس از 12 سال کاوش در آماسیا موفق به کشف مجموعه ای از کاخ های 2500 ساله شدند.
کودتای ۲۸ مرداد راه بنیادگرایی مذهبی را گشود. سازمان سیا در گروه هایی مثل «حزب زحمتکشان»، «فداییان اسلام» و… نفوذ شدید داشت
عجیب آنکه برخی سهم 50 درصدی ایران را توهم میخوانند!! برخی آن را غیر منطقی می دانند و برخی دیگر 50 درصد سهم ایران را غیر اجرایی می دانند. اما واقعیت آن است که حق قانونی ایران از دریای کاسپی 50 درصد است و توجیه ندانم کاری ها چیزی به جز نادیده گرفتن منافع ملی نیست.
سایت دروغ پرداز فرق و ادیان و مذاهب اخیرا در اقدامی زننده، به تحریف آثارالباقیه ابوریحان بیرونی و تهمت زدن به مترجم ارزنده این کتاب یعنی اکبر داناسرشت پرداخته است!!! البته پس از واکنش پایگاه خِرَدگان مجبور به حذف تحریف ها و دروغ های آشکار خود شد و حتی واکنش کاملا احساسی را به پایگاه خِرَدگان نشان داد!!!
ی.بی.سی در یکی از مستندهای تاریخی اش: کوروش همچون سناخریب یک کشورگشای بی رحم بود… قصد بر آن نیست که در این نوشتار، مباحث طولانی بیان شوند. تنها با یک رویۀ ساده می خواهیم اوج بی سوادی شبکه ای را نمایان سازیم که ادعایش گوش عالم را کر کرده!
چهار تن از استادان نامدار ادب، تاریخ و فرهنگ ایران در نامهای به رییسجمهور خواهان توجه او به برپایی بزرگداشتی برای کورش بزرگ شدند.
مروزه برداشتهای نوینی از این آیینهای کهن میشود تا این آیینها را زنده و بهروز کنند. ستاره صبح گفتوگویی با مجید خالقیان، کارشناس ارشد تاریخ و فرهنگ ایرانباستان، درباره این برداشتهای نوین انجام داده است که در ادامه میخوانید.
پارسی، در هر سه مرحلۀ دگرگونی تاریخی آن، زبان «ملّی» ایرانیان بوه است، اما این زبان هرگز به زیان زبانهای محلّی دیگر به زبان ملّی تبدیل نشده است، چنانکه به عنوان مثال هم شاهنامۀ کردی داریم و هم حیدربابایه سلام شهریار.
آریوبرزن سردار ایرانی دوران هخامنشی، در چنین روزی در تنگه دربند پارس در کوهگیلویه حالیه مقابل سپاهیان اسکندر مقدونی ایستادگی کرد تا راه آن ها را برای تسخیر پایتخت وقت ایران، یعنی پارسه (تخت جمشید) سد کند.
این روزها با انتشار خبر آغاز به کار فیلم سینمایی کوروش بزرگ توسط آقای مسعود جعفری جوزانی و انتشار فیلم نامه آن، نظرات گوناگونی در این باره رد و بدل شده و تجمید ها و تخریب ها و نقدهایی در مورد این فیلم منتشر شده است.
گر توجه به تاریخپژوهی در فیلم کوروش کبیر، جدیتر شود این کار ارزنده، کامل میشود؛ چرا که انتظار میرود داستان فیلمِ یک شخصیت تاریخی، بر اساس واقعیتهای تاریخی باشد و خطاهای آشکار تاریخی در آن وجود نداشته باشد؛ این خواست منطقی، یک خواست همگانی و مثبت در جامعه ما است.
مراسم رونمایی از کتاب کوروش بزرگ و اعلام رسمی آغاز ساخت فیلم کوروش بزرگ
با توجه به حضور پر شور مردم در کنار آرامگاه کوروش بزرگ باید گفت که تبلیغات کوروشستیزانه اثری نگذاشته و حتی باعث علاقه بیشتر ایران دوستان به کوروش شده است، به طوری که هر سال در نوروز به تعداد حضار در کنار آرامگاه کوروش بزرگ افزوده میشود.
مجله مهرنامه در یکی از شمارههای خود (شماره ۵۰، دی ۱۳۹۵) پروندهای را به کوروش بزرگ اختصاص داده بود. چندی از نوشتارها و مصاحبههای این پرونده از نظر تاریخ پژوهی ضعف شدیدی دارند و البته بیشتر از نظرات دانش آموختگان رشتههایی غیر از تاریخ و باستانشناسی استفاده شده است. برخی از مقالات دانش آموختگان تاریخ هم در این شماره معیارهای لازم تاریخ پژوهی و شیوه استناد درست به منابع و مآخذ را ندارد!
باستانشناسان آمریکایی موفق به کشف یک گور باستانی متعلق به دوره هخامنشی در شمال عراق شدند که نشانهای از گستره و عظمت امپراطوری هخامنشیان است.
چرا ایرانستیزان برگههای ایراندوستان را بلاک میکنند و صحنه را ترک میکنند؟
باستانشناسان روس هنگام جستوجوی منطقهای در شهر باستانی فاناگوریا در جنوب روسیه بقایای یک لوحِ سنگیِ حامل کتیبهای مربوط به زمان داریوش بزرگ را پیدا کردهاند.
آیا کسانی که بدون مطالعه مطالب خِرَدگان، به آنها واکنش نشان میدهند قصد نقد دارند یا تخریب؟!
مرمت و پاکسازی آثار سنگی مجموعه تاریخی پاسارگاد آغاز شد. سرپرست پایگاه جهانی پاسارگاد در این باره گفت: «این کار در قالب تفاهمنامه ایران و ایتالیا با حضور متخصصان زمینشناسی، شیمی، فیزیک و باستانشناسی دو کشور انجام میشود».
متاسفانه در نشست خبری دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گیت بوستان سازمان آب و برق خوزستان خبرنگار روزنامهی همشری، رسول عودزاده که ید طولایی در فعالیتهای قوم گرایانه دارد از آقای ناصری نژاد، نمایندهی مردم شادگان (یکی از شهرستانهای استان خوزستان) سوالی پرسید و پاسخ سراسر تحریف نمایندهی شادگان را در پی داشت. پرسش آقای عود زاده در زمینهی تغییر نام شهرستانهای استان به عنوان یکی از مطالبات اصلی مردم خوزستان بود، حال آنکه مطالبات مردمی در استان خوزستان همواره حول محور آلودگی هوا، بحران آب، بیکاری و مشکلات اجتماعی بوده است.
کوروشستیزان که گویا خودشان پیش از این برای آنکه بهانهای پیدا کنند تا به تخریب کوروش بپردازند، جملات دروغینی را به کوروش نسبت میدادند و سپس هیاهویی به پا میکردند که نگاه کنید جملات جعلی هستند!!! با دیدن سخنان با منبع کوروش عصبانی شدند و در یک اقدام شرمآور تهمتهای ناروایی را به خِرَدگان زدند.
شاید رسوا شدن ایران ستیزان باعث شده است که آنها شروع به جو سازی علیه خِرَدگان کنند و با جعل و تحریف، به دنبال تخریب خِرَدگان بر آمده اند.
مرحله مقدماتی طرح حفاظت و مرمت سنگ نگاره انسان بالدار در سایت این مجموعه جهانی، نیمه دوم اردیبهشت 95 آغاز شد
یغما گلرویی در پیج اینستاگرام خود مواردی را درباره تاریخ و کتیبه بیستون بیان کرده است که بخش زیاد آن صرفا برداشتی از نوشتههای رضا مرادی غیاث آبادی است که بدون ذکر نام غیاث آبادی کپی شده است. آن چیزی که امروز میبینیم عدم آشنایی با تاریخ و کپی نا آگاهانه نوشتارهای دیگران است.