تاریخ و فرهنگ ایران زمین

آیا اسکلت‌های تازه پیدا شده در تخت جمشید با حمله اسکندر ارتباط دارند؟

آیا اسکلت‌های تازه پیدا شده در تخت جمشید با حمله اسکندر ارتباط دارند؟

پس از کاوش‌های فراوان در پارسه (تخت جمشید) از چند دهه قبل تا کنون هنوز هم آثار بسیار شگفت انگیزی در این مجموعه باستانی پیدا می‌شود. به طوری که در امرداد ماه سال ۱۳۹۹ چند اسکلت در ارتفاع دو متری از کف آبراهه‌ها پیدا شد. آبراهه‌های پارسه (تخت جمشید) یکی از شگفتی‌های این بنای باستانی است که برای حفط آثار و رفع خطر آبگیری مجموعه تا به امروز بهترین گزینه است!

به گزارش خبرگزاری مهر علی اسدی سرپرست فصل چهارم کاوش آبراهه‌های تخت جمشید از شناسایی یافته‌های جدید در کاوش آبراهه‌های تخت جمشید خبر داد و گفت: در بخشی از این آبراهه، بیش از ۱۰ اسکلت انسانی و حیوانی، شناسایی شده است که بخشی از این مجموعه اسکلت‌ها در فصل سوم و ادامه آنها نیز در فصل جاری، در حال شناسایی است.
 

احتمال ارتباط اسکلت‌ها با حمله الکساندر (اسکندر مقدونی)

درباره چرایی وجود این اسکلت‌ها در آن مکان، علی اسدی به خبرگزاری مهر گفت: اسکلت‌های شناسایی شده عمدتاً در بخش پایینی و میانی رسوبات داخل آبراهه‌ها به دست آمده و ویژگی مهم موارد شناسایی شده، این است که عمدتاً به صورت پراکنده و نه به شکل تدفین، یافت شده‌اند؛ از این رو قرار گرفتن آنها در کانال‌ها، بیشتر مربوط به عوامل ناگهانی به ویژه درگیری و زد و خوردها، برآورد می‌شود.

وی ادامه داد: ممکن است برخی از اسکلت‌های شناسایی شده که در سطوح پایین رسوبات، قرار دارند مربوط به حادثه حمله اسکندر به این مجموعه در پایان دوره هخامنشی باشد.

اسدی بیان کرد: نمونه‌های آزمایشگاهی برداشته شده، اطلاعات کامل‌تری را در ارتباط با جنسیت، پیوندهای ژنتیکی و تاریخ دقیق این یافته‌ها، به ما خواهد داد.

هنوز به صورت قطعی نمی‌توان درباره چرایی اسکلت‌ها سخن گفت

حمید فدایی مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با تشریح جزئیات این کشف در گفتگو با خبرگزاری مهر تصریح کرد: در دروازه نیمه تمام که کاوش‌ها را به سمت حیاط صد ستون لایروبی می‌کردیم به این بقایای اسکلتی برخوردیم که البته چرایی وجود این استخوان‌ها در این مکان جای سوال است و مطالعات درباره اینها کامل نشده است.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید با بیان اینکه شاید در آینده بتوان جوابی درباره وجود این اسکلت‌ها پیدا کرد، یادآور شد: در کاوش امسال به بقایای اسکلتی از حیوان نیز برخوردیم که در هر صورت اینها قطعاً تاریخی هستند و مربوط به بعد از ساخت تخت جمشید است.

فدایی با بیان اینکه در قطعات استخوانی کشف شده آشفتگی دیده می‌شود، تصریح کرد: اینکه مربوط به دوره اسلامی یا پیش از اسلام باشد مشخص نیست و نکته جالب این است که این استخوان‌ها در ارتفاع دو متری از کف آبراهه‌هاست پس مشخص است که در لایه‌های تاریخی بوده اما تشخیص زمان مشخص نیست.

وی با بیان اینکه این کشفیات یک سناریو است که در تراکم و آثاری که در کنارشان است، جواب پیدا می‌کند، گفت: هدف اصلی احیای آبراهه‌ها بود.

آبراهه‌های تخت جمشید شگفت انگیز است

همچنین حمید فدایی درباره آبراهه‌های تخت جمشید گفت: این کشفیات در قالب برنامه کاوش و احیای آبراهه‌ها بوده است، مجاری این آبراهه‌ها گسترده و از لحاظ حجاری و مهندسی یک شگفتی محسوب می‌شود.

مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید افزود: علت اصلی برای مرمت و احیای آبراهه‌ها این بود که کاخ‌ها آبگیر بودند و ممکن بود که به آنها آسیب وارد شود به همین دلیل برای حفظ کاخ‌ها احیای کانال آبراهه‌ها مجدد در دستور کار قرار گرفت.

تماس با نویسنده:


دیدگاه خود را با نویسنده در میان بگذارید:

دیدگاه‌ها


دیدگاه خود را در اینستاگرام در میان بگذارید:

خِرَدگان در تلگرام و اینستاگرام

کانال تلگرام خردگانبرگه اینستاگرام خردگان

خط میخی

خط میخی پارسی باستان - سامانه بومیش
با ما همراه باشید:
Instagram
Telegram
به کار گیری یا روگرفت از نوشته‌های این پایگاه تنها پس از پذیرش قوانین پایگاه امکان پذیر است: قوانین پایگاه خِرَدگان
توسعه نرم افزاری: مجید خالقیان
آیا اسکلت‌های تازه پیدا شده در تخت جمشید با حمله اسکندر ارتباط دارند؟