باستان شناسی
در خبرها از پیدا شدن یک مجسمه متعلق به امپراتوری روم در یک دست دوم فروشی گفته شده است. این خبر چند وقت پس از رونمایی از خنجر هخامنشی در موزه گتیویلا آمده است. جالب آنکه هیچ کس با دیدن عکس مجسمه رومی نگفت که جعلی است!! ولی در ایران اشخاصی بودند که با دیدن عکس خنجر هخامنشی بلافاصله و با دلایل ضعیف گفتند خنجر هخامنشی جعلی است!!
کاوشگران موفق شدند تعداد بسیاری قطعه سنگی حاوی نقشبرجسته و نیز کتیبه در تونلهای زیر زمینی و آبراهههای کاخ تچر کشف کنند. این قطعه سنگها، حامل نگارههای گیاهی و انسانی اند و روی یکی از این سنگها خط میخی به چشم میخورد.
باستان شناسان از کشف یک کتیبه تاریخی که نام زرتشت بر روی آن حک شده خبر دادند. این کتیبه مربوط به اواخر دوره ساسانی در حوالی شهر استخر در مرودشت فارس کشف شده است. برای نخستین بار، نام زرتشت را بروی یک سنگ نوشته مشاهده نمودیم که در نوع خود بینظیر است.
در بخشی از این آبراهه، بیش از ۱۰ اسکلت انسانی و حیوانی، شناسایی شده است. قرار گرفتن آنها در کانالها، بیشتر مربوط به عوامل ناگهانی به ویژه درگیری و زد و خوردها، برآورد میشود.
باستان شناسان از کشف کتیبه سه زبانه (بابلی، ایلامی، پارسی باستان) جدیدی در نقش رستم خبر دادند که مدت ها از چشم ها دور مانده بود. ‘وتر هنکلمن’ باستان شناس بین المللی و مقیم کشور فرانسه پیرامون این کتیبه که نام D.N.F (یک کد گذاری علمی مخصوص کتیبه) بر روی آن گذاشته شده گفت : این کشف در 50 سال اخیر بی سابقه است.
باستان شناسان ترکیه پس از 12 سال کاوش در آماسیا موفق به کشف مجموعه ای از کاخ های 2500 ساله شدند.
مرمت و پاکسازی آثار سنگی مجموعه تاریخی پاسارگاد آغاز شد. سرپرست پایگاه جهانی پاسارگاد در این باره گفت: «این کار در قالب تفاهمنامه ایران و ایتالیا با حضور متخصصان زمینشناسی، شیمی، فیزیک و باستانشناسی دو کشور انجام میشود».
با کشف کتیبه بابلی مشخص شد که بنای موجود در ویرانه های تل آجری دروازه بوده و در متن کلمه بابلی حک شده در زمینه آجر لعابدار از «دروازه» نام برده است. چشم انداز تختگاهی که کاخهای هخامنشی روی آن بنا شده، با شناسایی بیش از ۱۰۰ اثر و بنای باستانی بزرگ در پیرامون تختگاه همواره منظری شهری را برای کاخهای هخامنشی قابل تصور ساخته است.