نشان پایگاه خِرَدگان
تاریخ و فرهنگ ایران زمین

از کلاردشت تا پاسارگاد با پای پیاده به یاد کوروش بزرگ

نگاهی کوتاه:

شهرام گودرزی (سازنده تندیس کوروش بزرگ) از کلاردشت با پای پیاده به سوی پاسارگاد رهسپار شد تا ۷ آبان (روز کوروش بزرگ) در پاسارگاد باشد. هفتم آبان روز راهیابی آشتی جویانه کوروش بزرگ به بابل است. بر پایه نوشته‌های بابلی، کوروش بزرگ پس از راهیابی به بابل کارهای نیک انسانی انجام داد.

شهرام گودرزی در راه پاسارگاد

به دیدار یار می‌آیم

از هفت خوان گذشته و سیمرغ‌وار می‌آید

و اگر کشتند مرا در این مسیر

در محضر عشق سربه‌دار می‌آیم

(سروده‌ای که شهرام گودرزی پیش از رهسپاری به سوی پاسارگاد خواند)

شهرام گودرزی هنرمند برجسته و سازنده تندیس باشکوه کوروش بزرگ، روز ۴ شهریور (جشن شهریورگان) از کلاردشت با پای پیاده به سوی پاسارگاد رهسپار شد تا ۷ آبان (روز کوروش بزرگ) در پاسارگاد باشد.

شهرام گودرزی خودش را سرباز کوروش بزرگ و سرباز راه انسانیت می‌داند و برخی از هم میهنان در این راه به پیشواز او رفتند.

پیش از این تندیسی که او ساخته بود در رسانه‌ها بازتاب داشت. او برای ساخت این تندیس سالها تلاش کرده است و با تنگا روبرو شد.

تندیس کوروش بزرگ که شهرام گودرزی ساخته است
تندیس کوروش بزرگ که شهرام گودرزی ساخته است

آرامگاه کوروش بزرگ در پاسارگاد یکی از جاهای ارزشمند برای میهن دوستان است و هفتم آبان روز راهیابی آشتی جویانه کوروش به شهر بابِل است (1).

بر پایه نوشته‌های بابِلی، کوروش بزرگ پس از راهیابی به بابل به تهدیستان یاری رساند، پرسشگاه‌های سراسر شاهنشاهی را آباد کرد و کسانی که به ناروا از آنها بیگاری کشیده می‌شد را آزاد کرد (2).

جشن شهریورگان هم یادبودی از پادشاهان خوشنام ایران‌زمین است (3).

بنابراین شهرام گودرزی از ۴ شهریور (جشن شهریورگان) تا ۷ آبان (روز کوروش بزرگ) راه رسیدن به آرامگاه کوروش بزرگ را با پای پیاده می‌پیماید.

کوروش بزرگ در نوشته‌های مردمان گوناگون از سراسر جهان مانند یونانیان، یهودیان و بابلیان ستایش شده است و او شاهنشاهی خوشنام در دوران باستان بوده است (4).

دیدگاه شما:



به کار گیری یا روگرفت از نوشته‌های این پایگاه تنها پس از پذیرش قوانین پایگاه امکان پذیر است: قوانین پایگاه خِرَدگان
توسعه نرم افزاری: مجید خالقیان
از کلاردشت تا پاسارگاد با پای پیاده به یاد کوروش بزرگ
خِرَدگان