تاریخ و فرهنگ ایران زمین

همایش سرای مهر، جشن مهرگان در دانشگاه تهران

بعدازظهر سه‌شنبه ۲۲ مهرماه ۱۳۹۳، تالار پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران میزبان همایش «سرای مهر» بود.

این همایش به کوشش کانون ایران‌شناسی باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران و به بهانه‌ مهرگان و پیروزی کاوه و فریدون بر ضحاک برگزار شد. از اهداف این همایش بررسی اسطوره‌ها و معرفی سنت‌های کهن ایرانی بود. دیده‌بان یادگارهای فرهنگی و طبیعی ایران و انجمن فرهنگی ایران‌زمین (افراز)  از همیاران این همایش بودند.

همایش سرای مهر

در این همایش، فرنگیس طوسی داستان‌های شاهنامه را نقالی کرد، هنرهای زورخانه‌ای به رهبری مرشد حمید رضایی اجرا شد و اهورا پارسا ساخته ویژه خود را به مردمِ کوبانی تقدیم کرد. سخنرانان این همایش دکتر کلثوم غضنفری (استاد دانشگاه تهران و شاهنامه‌پژوه)، استاد علیرضا شجاع‌پور (شاعر و شاهنامه‌پژوه) و دکتر امیرحسین ماحوزی (ادیب و پژوهشگر) بودند.

گزارشی از همایش سرای مهر

در آغاز برنامه مجید خالقیان، دبیر وقت کانون ایران‌شناسی دانشگاه تهران پس از خوش‌آمد گویی، به مشکلات پیش رو از جمله مشکلات مالی اشاره کرد. وی با سپاس‌گزاری از مهمانان اظهار داشت: همه هنرمندان و اساتید، فقط به خاطر احترامی که برای فرهنگ ایرانی قائل بودند، در این محفل حضور یافتند. وی همچنین از پردیس هنرهای زیبا به دلیل تحویل رایگان تالار تشکر کرد و با گلایه از برخی دانشکده‌ها گفت: برخی از دانشکده‌ها برای دادن تالار حتی از تشکل‌های دانشجویی دانشگاه هزینه طلب می‌کنند.

مجید خالقیان، دبیر وقت کانون ایران شناسی دانشگاه تهران
مجید خالقیان، دبیر وقت کانون ایران شناسی دانشگاه تهران

در ادامه بانو فرنگیس طوسی با همراهی مرشد حمید رضایی به شاهنامه خوانی پرداخت و بخشی از داستان پیروزی کاوه و فریدون بر ضحاک را نقالی کرد.

همایش سرای مهر
نقالی بانو فرنگیس طوسی با همراهی مرشد حمید رضایی
دکتر کلثوم غضنفری (استاد دانشگاه تهران)
دکتر کلثوم غضنفری (استاد دانشگاه تهران)

دکتر غضنفری از اساتید گروه تاریخ دانشگاه تهران که دارای چندین مقاله و تألیف درباره شاهنامه می‌باشد، در این همایش به سخنرانی درباره ویژگی‌های شاهنامه و نقش شاهنامه در هویت ایرانی پرداخت.

استاد علیرضا شجاع‌پور (شاعر و شاهنامه‌پژوه)
استاد علیرضا شجاع‌پور (شاعر و شاهنامه‌پژوه)

نکته قابل توجه این مراسم حضور استاد علیرضا شجاع‌پور بود که پس از سالها در دانشگاه تهران حضور یافت و شعر مشهور خود یعنی «وطن» را برای دانشجویان خواند. پس از بیت آخر شعر وطن یعنی همان بیت معروف «وطن یعنی چه آباد و چه ویران / وطن یعنی همین جا یعنی ایران»، حضار که از شعرخوانی استاد شجاع‌پور به وجد آمده بودند، به تشویق جانانه ایشان پرداختند. استاد شجاع‌پور در این مراسم نکاتی را درباره شاهنامه بیان کرد و یکی از شعرهای دیگر خود را که درباره رستم و سهراب بود برای حضار خواند.

همایش سرای مهر

مرشد حمید رضایی که تقریبا از ابتدای مراسم بر روی سن هنرنمایی می‌کرد، هنگام اجرای هنرهای زورخانه‌ای توسط نونهالان و نوجوانان، نقش رهبری گروه را بر عهده گرفت.

هنرمندی ورزشکاران باستانی مورد توجه حضار قرار گرفت و در چندین نوبت به تشویق آنها پرداختند.

دکتر امیرحسین ماحوزی (ادیب و پژوهشگر)
دکتر امیرحسین ماحوزی (ادیب و پژوهشگر)

دکتر امیر حسین ماحوزی که از نمایش باستانی نوجوانان به هیجان آمده‌ بود، چنین سخنرانی خود را آغاز کرد: می‌دانم فردوسی اینجا است و می‌بیند. او امید داشت آیین‌ها و اساطیر ایرانی این‌چنین ادامه پیدا کنند و ما می‌بینیم به این شکل زیبا، مهر در ورزش باستانی جلوه‌گر می‌شود. تا زمانی که جوانان ما این گونه چرخ می‌زنند گردونه‌های مهر بر دشت‌های آریایی روان خواهدبود و مهر و گرمی‌اش بر روی زمین ماندگار است.

اهورا پارسا
اهورا پارسا

پایان‌بخش برنامه اجرای دو ترانه توسط اهورا پارسا بود که اولی به غم مردم کوبانی اختصاص داشت و دومی به مهرگان.

همایش سرای مهر

با سپاس از:

تارنمای خبری امرداد

علیرضا افشاری
 

تماس با نویسنده:


دیدگاه خود را از راه رایانامه با نویسنده در میان بگذارید:

دیدگاه‌ها


دیدگاه خود را در اینستاگرام در میان بگذارید:

خِرَدگان در تلگرام و اینستاگرام

کانال تلگرام خردگانبرگه اینستاگرام خردگان

خط میخی

خط میخی پارسی باستان - سامانه بومیش

درباره بزرگان

درباره زرتشتدرباره کوروش بزرگ
درباره فردوسیدرباره دکتر مصدق
به کار گیری یا روگرفت از نوشته‌های این پایگاه تنها پس از پذیرش قوانین پایگاه امکان پذیر است: قوانین پایگاه خِرَدگان
توسعه نرم افزاری: مجید خالقیان
همایش سرای مهر، جشن مهرگان در دانشگاه تهران