اخبار درباره خِرَدگان
اکنون با نگاه جدیتر به تارنما، بخش دیدگاهها بار دیگر به تارنما افزوده شده است. این بار تلاش کردیم از فناوریهای با امنیت بالا استفاده کنیم و چنانچه از طریق بخش دیدگاهها حملهی سایبری صورت گرفت، تاثیری بر نوشتارها و دیگر بخشهای تارنما نداشته باشد. کارایی پایگاه بهبود یافته و چالاکی نمایش برگهها و نوشتهها بسیار بیشتر شده است. دست ما برای بهبود پایگاه بسیار باز شده است و هنوز کار به روزرسانی پایگاه ادامه دارد.
در یکی از نوشتههای این تارنگار، نویسنده محترم اذعان کرده که ابتدا رویکرد متفاوتی داشته است (مشابه سایتهای ادیان نت و راه راستی) ولی به سبب درک مشکلات اقتصادی ایران، حدود ۳ سال است که تغییر رویکرد داده است. او خود ادعا میکند با هر دو گروه افراطیهای به ظاهر مذهبی (به قول خودش متحجرین) و دوستداران تاریخ و فرهنگ ایران (به قول خودش باستانگراها) مخالف است و به نقد هر دو میپردازد. ولی در نوشتههای تارنگار مکتب رئالیسم ضعف آشکار تاریخ پژوهی دیده میشود و نویسنده محترم گفتههای تحریفگران و ایرانستیزان را تکرار کرده است.
نوشتههای پایگاه خِرَدگان حاصل سالها تلاش و پژوهش نویسندهها و دست اندرکاران این پایگاه است. ولی برخی با نادیده گرفتن این تلاشها میخواهند همه چیز را به نام خودشان تمام کنند. پایگاه خِرَدگان به منظور گسترش آگاهی، اجازه استفاده از تمامی مطالبش را به افراد و کانالهای مختلف داده است ولی به شرطی که منبع اصلی را ذکر کنند. ولی متاسفانه بارها دیده شده که از مطالب این پایگاه استفاده میکنند و هیچ اشارهای به منبع اصلی نمیکنند و اینطور به مخاطب القا میشود که صفر تا صد کار را خودشان آماده کردند.
ایده ما این است که باید به دنبال تقویت بسترهایی بود که هم از نظر محتوا به هرزه نگاری کمتر اهمیت میدهند و هم از نظر نرمافزاری شرایط بهتری دارند. البته این ایده قطعا توسط ما در سطح جهانی اجرایی نیست و حتی شاید اقدامات ما چندان تاثیرگذار نباشد ولی نمیتوانیم خلاف کاری که به آن باور داریم عمل کنیم. همچنین مشغله کاری که اعضا دارند، مزید بر علت میشود که فعالیت در اینستاگرام را متوقف کنیم. پایگاه خِرَدگان در حد خود تلاش میکند که در بسترهای مناسبتر به فعالیت عمومی خود ادامه دهد.
مدتی بود که ایمیلها و پیامهایی از اکانتهای ناشناس دریافت میکردیم که ما را به وطن فروشی و جاسوسی متهم میکردند!! حرفهایی که در قالب پستهای اینستاگرامی با هشتگهای خِرَدگان یا مجید خالقیان هم منتشر شدند!! در این میان اکانت یک شخص مشهور، با نام و عکس خودش چنین پیامی با همان لحن و ادبیات و واژهها ارسال کرد که میشد حدس زد تمام این پیامها را یک نفر نوشته است! یعنی به نظر میرسید ایشان با بی دقتی پیامهایی که با اکانتهای جعلی دیگر ارسال میکردند اینبار یا اکانت اصلی ارسال کردند!
کانون ایران شناسی با این نشان و لوگو ریشه در دهه ۹۰ دارد و آغاز فعالیتهای کانون ایرانشناسی در سال ۱۳۹۳ باعث تداوم فعالیت این کانون در سالیان بعد شد. کانون ایرانشناسی دانشگاه تهران در طول این سالها با محدودیتهای فراوانی مواجه بود و حتی بدخواهان و ایرانستیزان علیه این کانون فعالیتهایی کردهاند و شایعاتی به وجود آوردند. با این حال کانون ایران شناسی دانشگاه تهران به فعالیتهای خود ادامه داده است.
نشریه دانشجویی «سرزمین آزادگان» به صاحب امتیازی کانون ایران شناسی دانشگاه تهران است. نخستین شماره این نشریه در آبان 1393 منتشر شد. در واقع این نشریه در ادامه نشریه دانشجویی نیلوفر ایرانی بود. در ابتدا این نشریه به صورت چاپی منتشر میشد ولی با توجه به امکانات اندک و نبود بودجه کافی تصمیم بر آن شد که به صورت رایاتاری منتشر شود و این کار با همراهی پایگاه خِرَدگان انجام گرفت.
«نیلوفر ایرانی» نام نشریهای است که در دورانی که دانشجوی کارشناسی بودم و در رشته علوم کامپیوتر تحصیل میکردم با هماندیشی چند تن از دوستان از جمله جناب آقای حسین گودرزی تاسیس کردیم. نخستین شماره این نشریه در آبان ۱۳۸۹ منتشر شد. بسیاری از نوشتارهای این نشریه دانشجویی بعدها با بهبود منابع و به روزرسانیها در پایگاه خِرَدگان قرار گرفتند.
پس از بازسازی و بومیسازی بستر فنی پایگاه خِرَدگان، مرحله جدیدی از شایعه سازی علیه مجید خالقیان به ویژه در اینستاگرام آغاز شده است. این افراد با تناقضات فراوان به دنبال بدنام کردن مجید خالقیان و پایگاه خِرَدگان هستند.
واقعیت آنکه سایت دروغ پرداز ادیان نت هیچ درخواست رسمی به ما نداده است. سایت تفرقه افکن به دیدگاه یکی از مخاطبان در بخش دیدگاهها استناد کرده است. او دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک بود. جالب آنکه ایشان، هنگامی که از مناظره حضوری سخن به میان آمد، فرار کرد!
با بیشتر شدن بازدیدهای پایگاه خِرَدگان، حملات هکرها به این پایگاه هم افزایش یافته است و چند ماه است که با حملات گسترده مواجه هستیم.
پس از تخریبهایی که توسط تجزیهطلبان و افراطیهای به ظاهر مذهبی علیه خِرَدگان صورت میگرفت، حالا شاهد جوسازی سلطنتطلبها علیه پایگاه خِرَدگان هستیم. جالب آنکه این افکار از مهم ترین افکاری هستند که در دوران معاصر باعث عقب ماندگی ما شدهاند.
چندی پیش پیجی در اینستاگرام با نام «ایران باستان» که بسیاری از مطالب تارنمای خِرَدگان را بدون ذکر منبع کپی میکرد مورد توجه ما قرار گرفت و به ایشان واکنش دادیم اما در زشت ترین حالت ممکن ما را بلاک کرد و به کپی کردن ادامه داد.
کانون ایرانشناسی باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران که همکاری تنگاتنگی با پایگاه خِرَدگان داشت، موفق به کسب رتبههایی در جشنوارههای دانشگاه تهران و جشنوارههای کشوری شد. از جمله میتوان به موفقیتهای این کانون در جشنواره ترنج (جشنواره کانونهای فرهنگی و هنری دانشگاه تهران) و همچنین جشنواره رویش (جشنواره ملی کانونهای فرهنگی و هنری دانشگاههای کشور) اشاره کرد.