تمدن ایلام
در این نوشتار به موضوع دیوارهای خشتی خزانه تخت جمشید میپردازیم و با اسنادی غیرقابل انکار نادرستی چنین ادعا هایی را نشان خواهیم داد. بیشتر دیوارها در زمان هیئت ایرانی کاوش کننده کوتاه شدند. این کار به منظور حفظ دیوارهای اصلی بنا انجام شد و دیوارهای بلند خشتی با آجر و کاهگل پوشانده شدند. هیئت علمی آمریکایی اقدامی برای پوشاندن و محفوظ نگاهداشتن دیوار های خشتی مکشوفه در برابر باران انجام نداده بود.
در فرهنگ لرها همانند دیگر ایرانیان، عناصر فراوانی با ریشههای باستانی آریایی دیده میشود و از نظر زبانی هم موارد بسیار کهن آریایی آشکار است. از سوی دیگر فرضیههایی وجود دارد که لر ها را بازماندگان کاسیها میدانند و شواهد گوناگون نشان میدهد که کاسیها از اقوام آریایی بودند.
هر کس که اندکی از تاریخ دوران باستان خاور میانه اطلاع داشته باشد می داند که تهاجم بزرگ آشوریان باعث شد که از رونق تمدنی ایلام کاسته شود. اتفاقا ایلام دوباره در زمان هخامنشیان از ارزش برخوردار شد و کاخ شوش از مهم ترین آثار هخامنشیان است. در ضمن اصلا گزارش نشده است که ایلام در زمان کوروش بزرگ فتح شده است بلکه با توجه به استوانه کوروش مشخص می شود که پدران کوروش در انشان پادشاهی می کردند.