تاریخ و فرهنگ ایران زمین

سوء استفاده از نام آذربایجان و اعتراض دولت ایران به عثمانی

نهادن نام آذربایجان برای شمال ارس در واقع سوء استفاده از نام آذربایجان بود. تا سال ۱۹۱۸ هیچ سند بین‌المللی در جمهوری آذربایجان ثبت نشد و هرگز چنین کشوری وجود نداشته است. این سند نشان دهنده مخالفت صریح ایران با نامگذاری بخشی از منطقه قفقاز به نام آذربایجان است. از نظر تاریخی و در نقشه های کهن در ناحیه شمال غرب ایران دو منطقه وجود داشته است «آذربایجان» و «آران» ، آذربایجان به مناطق جنوب رود ارس که امروزه هم در ایران قرار دارند گفته میشد و آران به شمال رود ارس و منطقه کنونی کشور «جمهوری آذربایجان»، قراردادن نام آذربایجان بر این منطقه که نام اصیل و تاریخی آن چیز دیگری بوده است جز فریبکاری تاریخی نیست.

سوء استفاده از نام آذربایجان و اعتراض دولت ایران به عثمانی | فرستنده: سامان بختیار | واپسین به روزرسانی: 8 خرداد 1398 | برگرفته از: بادکوبه


اعتراض رسمی ایران علیه «امپراتوری عثمانی» 

سفارت کبرای دولت علیه ایران استانبول

شماره: ۲۰۲۹/۱۰۲

به مقام جلیل وزارت خارجه

تشکیل حکومتی به نام «آذربایجان» در قفقاز که در نتیجه قرار داد صلح میان حکومت سنیه (عثمانی) و روسیه انجام گرفته و معلوم بودن ایالتی به همین نام به مرکز تبریز در دولت عالیه (ایران) و عدم وجود دولتی بدین نام در طول تاریخ تاکنون و به میدان آمدن بخشی از این ایالت در قفقاز، شگفتی سفارت کبرا را برانگیخته و لزوم تجدید نظر و اتخاذ تصمیم ضروری بیان شد.

این سند نشان‌دهنده اعتراض رسمی علیه تبدیل شدن یکی از ۱۲ استان به کشور جدید دیگر است. با توجه به این سند که توسط وزارت امور خارجه ایران به وزارت امور خارجه عثمانی فرستاده شد، ایران علیه حمایت دولت عثمانی در سازماندهی یک کشور جدید در جنوب قفقاز مخالفت کرد. نام آن باید «جنوب شرقی قفقاز جنوبی» باشد، بلکه با توصیه سلاطین عثمانی به «جمهوری آذربایجان» گفته می‌شود.

– (8 خرداد 1398).«سوء استفاده از نام آذربایجان و اعتراض دولت ایران به عثمانی». پایگاه خردگان.

نشانی رایاتاری:  https://kheradgan.ir/p/20093

برگرفته از:

Sarinay, Yusuf (2010). Arşiv Belgelerinde Osmanli-İran İlişkileri. Ankara: T.C. Başbakanlik, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü P. 604 http://badkubeh.com/tarix/1511682718.274413

شرایط استفاده از نوشتار:

از آنجایی که هرگونه استفاده یا رونوشت از نوشتارها بر اساس پیمان نامه کاربری امکان پذیر است، اگر قصد رونوشت از این نوشتار را دارید، بن‌مایه آن را یاد کنید. طبیعی است که ذکر مواردی مانند نام پدیدآور (نویسنده، گردآورنده و…)، تاریخ واپسین به روز رسانی، عنوان کامل نوشته به همراه پیوند (لینک) و همچنین ذکر تارنمای خردگان (www.kheradgan.ir) ضروری است.

تماس با نویسنده:


دیدگاه خود را از راه رایانامه با نویسنده در میان بگذارید:

دیدگاه‌ها


دیدگاه خود را در اینستاگرام در میان بگذارید:

خِرَدگان در تلگرام و اینستاگرام

خط میخی

نویسنده‌های پایگاه

سوء استفاده از نام آذربایجان و اعتراض دولت ایران به عثمانی
به کار گیری یا روگرفت از نوشته‌های این پایگاه تنها پس از پذیرش قوانین پایگاه امکان پذیر است: قوانین پایگاه خِرَدگان
توسعه نرم افزاری: مجید خالقیان