ایوان کسری و نقصی که بهتر از هر کمال بود
| نویسنده: اشکان دهقان | واپسین به روزرسانی: ۲۴ تیر ۱۳۹۴ |
ایوان کسری و نقصی که بهتر از هر کمال بود
فرستاده قیصر روم به تماشای ایوان کسری پرداخت و از جلال و شکوه آن ستایشها کرد. فقط در میدان جلوی ایوان نقصی مشاهده کرد و به همراهان باز گفت.
وی را چنین پاسخ دادند: «در آن مکان خانه از آن پیرزنی بود که حاضر به فروش نشد و چون شاه نخواست به آن پیر زن ستم روا دارد، آن خانه را به همان حال بگذاشتند و این نقص از آن است.»
و فرستاده گفت: «به خدا اکه این نقص بهتر از هر کمال است…» (۱)
ما بیشتر از جنگ های ایران و روم میشنویم و میخوانیم و کمتر به پیوندهای دوستانه آنها اشاره میشود. ولی در بنمایهها به پیوندهای دوستانه ایرانیان و رومیان هم اشاره شده است.
حکایت بالا را مسعودی در کتاب مروج الذهب نقل کرده است و نویسندهها و گذشته نگاران (مورخان) به آن اشاره کرده اند. این داستان که از پیوندهای دوستانه کشورهای کهن می گوید، برخی از ویژگیهای پرآوازه انوشیروان را در بر گرفته است. خسرو انوشیروان به دادگری و قانون مداری پرآوازه بوده است و داستانهایی از این دست، فراوان درباره او گفته اند و نوشته اند.
۱- کریستنسن، آرتور (۱۳۸۸). ایران در زمان ساسانیان. ترجمه رشید یاسمی. تهران: راستی نو. ص ۳۹۵. همچنین نگاه کنید به: مسعودی، ابوالحسن على بن الحسین (۱۳۷۴). مروج الذهب و معادن الجوهر. ترجمه ابوالقاسم پاینده. تهران: علمى و فرهنگى. ج۱، ص ۲۵۹.
یک خواهش دوستانه
اگر قصد رونوشت از این نوشتار را دارید، بنمایه (www.kheradgan.ir) و نویسنده آن را یاد کنید
برگههای همیار و همکار خِرَدگان در اینستاگرام:
![]() |
![]() |
![]() |
کانالهای همیار و همکار خِرَدگان در تلگرام:
![]() |
![]() |
![]() |
نوشتارهای پیشنهادی
با سلام و تشکر بابت پاسخ شما.
قبل از پاسخ ویدئویی در اپارات منتشر کردم با توجه به نوشتار شما حال با بروز کردن ویدئو و رفع اشکالات خوشحال میشوم که شما ان را تماشا کنید با تشکر.
http://www.aparat.com/v/CSNzI
از تلاش و همکاری شما بسیار ممنونیم … همانطور که بیان شد در صورت نیاز به متن نوشته ها کافیست مارا از راه ایمیل آگاه کنید تا در اختیار شما برای اینچنین کارهای فرهنگی قرار گیرد
با سلام. میشود لطفا منابع دیگر این نوشتار را معرفی کنید. و در کتاب مسعودی صفحه را ارائه کنید. با تشکر
برای دیدن این مطلب در مروج الذهب نگاه کنید به:
مسعودی، ابوالحسن على بن الحسین (۱۳۷۴). مروج الذهب و معادن الجوهر. ترجمه ابو القاسم پاینده. تهران: علمى و فرهنگى. ج۱، ص ۲۵۹ (این منبع به پانویس مطلب هم اضافه شد).
همانطور که در پانویس اشاره شد این متن از کتاب ایران در زمان ساسانیان آرتور کریستن سن نقل شده است. از دیگر نویسندگان می توان به نولدکه اشاره کرد که به این موضوع اشاره کرده است.
پیشنهاد می کنم به پانویس صفحه مورد استناد کتاب کریستن سن مراجعه کنید که در این باره بحث کرده است.